Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat,...
Tort de mereSe freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare,...
Tort de lamaieSe bat in mixer ouale cu zaharul, pana devin spumoase si se albesc. Se adauga uleiul si iaurtul, coaja de portocala rasa,...
Tort de ciocolataSe fierbe faina amestecata cu apa. Se amesteca pana se raceste. Separat, se freaca margarina cu zahar, cacao si vanilie, pana...
Tort de biscuitiSe freaca bine margarina cu zaharul. Se adauga oul, faina si alunele care au fost macinate in prealabil. Se framanta un aluat...
Tort de alune cu frisca si cafeaIntr-un ibric se amesteca zaharul si pudra de cacao cu cateva lingurite de lapte. Cand se infierbanta amestecul, se pune...
Tort cu piscoturiSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga alunele, oul intreg, faina si untul topit, cate putin, amestecand dupa fiecare...
Tort cu nuca de cocosSe bat albusurile spuma tare, se adauga apa, vanilia si zaharul in ploaie, se mai bate putin si apoi se inglobeaza pe rand...
Tort cu inghetataSe curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca...
Tort cu fructeSe freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga migdalele si se freaca untul, se amesteca cu vanilia si se inglobeaza in crema....
Tort cu crema de fructeSe freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se pune faina, cate putin si se amesteca apoi cu pudra de...
Tort cu crema si blat de ciocolataSe separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu ouale intregi si zaharul. Se incorporeaza faina. Se bat...
Tort cu crema de ciocolataSe freaca untul si se amesteca cu smantana. Se pune treptat faina, se framanta un aluat potrivit, i se da forma de minge si...
Tort cu capsuniSe separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la...
Tort cu branza de vaciSe rumenesc putin nucile, se freaca in maini, pentru a le curata de coaja si apoi se maruntesc. Cele 10 albusuri se bat spuma...
Tort cu blat de albusSe face compozitia pentru blatul de bezea si se coc pe rand 3 foi, care se lasa la racit. Se face crema. Se freaca spuma,...
Tort cu blat de bezeaSe bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate...
Tort cu aluneUntul de taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa...
Crema de vanilieIntr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul. Se inglobeaza faina, putin cate putin, in galbenusuri, se amesteca si se...
Crema de portocale IISe ard intr-un vas 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul putin pe...
Crema de nuciSe freaca spuma untul, taiat in bucatele, cu zaharul. Se pun pe rand cele 6 galbenusuri, amestecand dupa fiecare si alternand...
Crema trufaIntr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire....
Crema de nuciSe face un sirop legat din zahar si apa, si se toarna cald peste galbenusuri. Se freaca bine galbenusurile cu siropul, pana...
Crema de nuca de cocosSe freaca oul cu coaja rasa de lamaie, pana se obtine un amestec cremos. Se adauga faina, apa si zeama de lamaie. Se pune...
Crema de lamaieSe face o crema frecand untul cu zaharul si vanilia. Se amesteca crema de unt cu fisticul. Se topeste ciocolata intr-un ibric...
Crema de fistic cu ciocolataSe topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce...
Crema de ciocolataSe spala, se curata fructele si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc....
Crema de capsuniSe pune faina pe planseta, se face in mijloc o adancitura in care se pun zaharul, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de...
Blat din aluat fragedSe separa galbenusurile de albusuri, Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina...
Blat de nuciSe separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat...
Blat cu lamaieSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otetFructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa...
Dulceata de catinaSe aleg piersici bine coapte, dar mai tari. Se spala, se inlatura samburele si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu...
Dulceata de piersiciSpalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin...
Dulceata de prunePerele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar, unt si scortisoara,...
Placinta cu perePentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu...
Tarta cu prune si bezeaSe bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se adauga faina, cacao si o...
Blat de cacaoSe bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama...
Blat de bezeaSe separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi...
Blat alb de pandispanTarta cu inghetata si fructe proaspete este un desert delicios de vara. Foarte usor de preparat, poate fi adaptata cu...
Tarta de inghetata si fructeTarta de mere rasturnata, aceasta prajitura cu mere, este delicioasa si foarte usor de preparat. Este o prajitura de casa...
Tarta de mere rasturnataSe modeleaza aluatul intr-o forma de tarta, se acopera cu o foaie de hartie speciala si boabe de fasole uscata si se da la...
Tarta cu capsuniSe face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava...
Tarta cu pruneSe scurge bine branza, ca sa nu ramana zer in ea. Se bat galbenusurile, apoi albusurile care se amesteca cu galbenusurile, se...
Tarta cu branza de vaciSe bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se...
Tarta cu alune si ciocolataSe pune faina pe planseta. Se face o adancitura in mijloc si se pun in ea untul bine frecat cu galbenusul, migdalele,...
Stelute cu migdaleSe freaca untul cu zaharul, se inglobeaza faina si sarea in unt si se framanta un aluat cleios. frisca se adauga la sfarist...
GaleteSe pun stafidele la macerat in rom. Se freaca intr-un vas, untul cu zaharul pana se face crema. Se adauga ouale, faina si la...
Fursecuri cu stafideSe pune faina intr-un castron, se face in mijloc o adancitura si se pun in ea ouale, untul topit, smantana, zaharul,...
Fursecuri cu marmeladaSe dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate...
Cornuri din aluat dospit la receFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarUn desert rapid, ușor și tare bun.
Desert sufleu de branza cu capsuniDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata