Se bat in mixer ouale cu zaharul, pana devin spumoase si se albesc. Se adauga uleiul si iaurtul, coaja de portocala rasa,...
Tort de ciocolata
Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare,...
Tort de lamaie
Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat,...
Tort de mere
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, faina cu pesmetul si la sfarsit albusurile spuma. Se...
Tort de portocale
Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte...
Tort de smochine
Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga migdalele si se freaca untul, se amesteca cu vanilia si se inglobeaza in crema....
Tort cu crema de fructe
Se curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca...
Tort cu fructe
Se bat albusurile spuma tare, se adauga apa, vanilia si zaharul in ploaie, se mai bate putin si apoi se inglobeaza pe rand...
Tort cu inghetata
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga alunele, oul intreg, faina si untul topit, cate putin, amestecand dupa fiecare...
Tort cu nuca de cocos
Intr-un ibric se amesteca zaharul si pudra de cacao cu cateva lingurite de lapte. Cand se infierbanta amestecul, se pune...
Tort cu piscoturi
Se face compozitia pentru blatul de bezea si se coc pe rand 3 foi, care se lasa la racit. Se face crema. Se freaca spuma,...
Tort cu blat de bezea
Se rumenesc putin nucile, se freaca in maini, pentru a le curata de coaja si apoi se maruntesc. Cele 10 albusuri se bat spuma...
Tort cu blat de albus
Se separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la...
Tort cu branza de vaci
Se freaca untul si se amesteca cu smantana. Se pune treptat faina, se framanta un aluat potrivit, i se da forma de minge si...
Tort cu capsuni
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu ouale intregi si zaharul. Se incorporeaza faina. Se bat...
Tort cu crema de ciocolata
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se pune faina, cate putin si se amesteca apoi cu pudra de...
Tort cu crema si blat de ciocolata
Se ard intr-un vas 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul putin pe...
Crema de nuci
Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul. Se inglobeaza faina, putin cate putin, in galbenusuri, se amesteca si se...
Crema de portocale II
Untul de taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa...
Crema de vanilie
Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate...
Tort cu alune
Se spala, se curata fructele si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc....
Crema de capsuni
Se topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce...
Crema de ciocolata
Se face o crema frecand untul cu zaharul si vanilia. Se amesteca crema de unt cu fisticul. Se topeste ciocolata intr-un ibric...
Crema de fistic cu ciocolata
Se freaca oul cu coaja rasa de lamaie, pana se obtine un amestec cremos. Se adauga faina, apa si zeama de lamaie. Se pune...
Crema de lamaie
Se face un sirop legat din zahar si apa, si se toarna cald peste galbenusuri. Se freaca bine galbenusurile cu siropul, pana...
Crema de nuca de cocos
Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire....
Crema de nuci
Se freaca spuma untul, taiat in bucatele, cu zaharul. Se pun pe rand cele 6 galbenusuri, amestecand dupa fiecare si alternand...
Crema trufaFructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa...
Dulceata de catinaSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otet
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat...
Blat cu lamaie
Se separa galbenusurile de albusuri, Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina...
Blat de nuci
Se pune faina pe planseta, se face in mijloc o adancitura in care se pun zaharul, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de...
Blat din aluat fragedPerele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar, unt si scortisoara,...
Placinta cu pereSpalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin...
Dulceata de pruneSe aleg piersici bine coapte, dar mai tari. Se spala, se inlatura samburele si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu...
Dulceata de piersici
Se scurge bine branza, ca sa nu ramana zer in ea. Se bat galbenusurile, apoi albusurile care se amesteca cu galbenusurile, se...
Tarta cu branza de vaci
Se face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava...
Tarta cu prune
Se modeleaza aluatul intr-o forma de tarta, se acopera cu o foaie de hartie speciala si boabe de fasole uscata si se da la...
Tarta cu capsuniTarta de mere rasturnata, aceasta prajitura cu mere, este delicioasa si foarte usor de preparat. Este o prajitura de casa...
Tarta de mere rasturnataTarta cu inghetata si fructe proaspete este un desert delicios de vara. Foarte usor de preparat, poate fi adaptata cu...
Tarta de inghetata si fructe
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi...
Blat alb de pandispan
Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama...
Blat de bezea
Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se adauga faina, cacao si o...
Blat de cacaoPentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu...
Tarta cu prune si bezeaSe dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate...
Cornuri din aluat dospit la rece
Se pune faina intr-un castron, se face in mijloc o adancitura si se pun in ea ouale, untul topit, smantana, zaharul,...
Fursecuri cu marmelada
Se pun stafidele la macerat in rom. Se freaca intr-un vas, untul cu zaharul pana se face crema. Se adauga ouale, faina si la...
Fursecuri cu stafide
Se freaca untul cu zaharul, se inglobeaza faina si sarea in unt si se framanta un aluat cleios. frisca se adauga la sfarist...
Galete
Se pune faina pe planseta. Se face o adancitura in mijloc si se pun in ea untul bine frecat cu galbenusul, migdalele,...
Stelute cu migdale
Se bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se...
Tarta cu alune si ciocolata
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane