Migdalele si alunele se inglobeaza in 3 linguri de frisca. Se pune compozitia intr-un vas si se amesteca cu zaharul, faina si...
Fursecuri cu migdalePunem intr-o tigaie 3-4 linguri de ulei de masline si ceapa taiata pestisori cu un pic de sare (nu mult, un varf de cutit) si...
Pisaladiere Am luat fiecare felie de carne si am batut-o pana a ajuns la grosimea de jumatate de cm., apoi am presarat sare si...
BracioleSe macina fisticul si se amesteca cu faina. Se framanta un aluat din margarina cu aroma de vanilie, zahar , un praf de sare,...
Fursecuri cu fisticSe face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul...
Fursecuri cu ananasSe inmoaie intr-un vas ciocolata, untul si zaharul, in bain-marie. Se amesteca bine si se lasa compozitia la racit. Se adauga...
Biscuiti cu ciocolataSe amesteca jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt dizolvat cu putin apa. Se face o adancitura in mijloc si se...
Batoane cu ciocolataSe pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta...
Tarte cu struguriSe framanta aluatul din ingredientele indicate si se lasa sa se odihneasca. Se intinde o foaie de 5 mm, se taie rondele si se...
Tarta cu migdaleSe face intr-un vas o ciulama din smantana, unt si ou. Se tine pe foc pana se topeste untul, amestecand mereu. Rece, se...
Tarta cu zaharSe framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc...
Tarta cu piersiciSe amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o...
Tarta de mereSe face un aluat fraged, numai ca se frmanta mai mult ca sa fie cat mai elastic. Se pune aluatul in forma de tarta unsa si se...
Tarta cu mereSe amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul...
Tarta cu crema de albusSe face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se...
Tarta cu cremaSe amesteca intr-un vas, faina cu fecula, untul si apa. Se amesteca cu varful degetelor, destul de repede, fara sa se...
Tarta cu piersici si ananasIntr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina...
Prajitura cu nectarine si crema de smantanaDovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se...
Placinta cu dovleacSe amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una...
Placinta cu branza de vaciSe amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul si stafidele. Se intinde fiecare foaie in tava de aragaz si se stropeste cu unt....
Placinta creataSe amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu...
Trigoane cu nuciSe amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza...
Strudel cu branzaSe prepara aluatul din ingredientele indicate. Se taie aluatul in fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Se infasoara fasiile...
Rulouri cu friscaSe prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine...
Placinta cu mere cu aluat frantuzescSe spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...
Mere in foietajPieptul de pui se spala si se taie cubulete, in care se infig scobitori. Cateii de usturoi se taie feliute si se amesteca cu...
Spaghete cu frigarui de puiDin ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...
Foietaj cu ananasSe pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se...
Flanuri cu jeleu de portocaleSe prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma...
Flan cu spuma de capsuniSe pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se...
Flan cu crema de vanilie si nuciSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina frecata spuma si se...
Cremsnit rapidSe framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza...
Cornuri cu gem de portocaleSe bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile,...
Rulada cu gem, nuca si cacaoSe piseaza usturoiul si se pune peste margarina. Se pun condimentele, se desface pielea de pe pulpe, formand un fel de...
Pulpe de pui la cuptorSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie...
Rulada cu gemSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se adauga treptat faina si cacaua. Se amesteca bine si se...
Rulada cu crema de ciocolataIntr-un vas se pune drojdia, care se amesteca cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul...
Cococi sau paine nedospitaSe bat bine albusurile cu zaharul si se inglobeaza, pe rand, vanilia, faina, nucile si stafidele, amestecand cu lingura de...
Paine de albusSe bat intr-un vas, in bain-marie, ouale cu zaharul. Se adauga vanilia, faina si migdalele, amestecand usor. Se toarna...
Paine cu migdaleSe bat intr-un vas albusurile cu zaharul si vanilia, obtinand o spuma tare. Se amesteca galbenusurile si se inglobeaza incet...
Pandispan cu stafideSe bat intr-un vas albusurile cu un praf de sare, obtinand o spuma tare. Cand sunt gata, se adauga treptat zaharul si vanilia...
Pandispan cu nuciIntr-un vas, se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se pune faina...
Chec marmoratSe inmoaie cu o seara inainte fasolea si cu o ora sau doua inainte fulgii de secara. Se pun la fiert separat. Intre timp se...
Supa crema de fasole cu secaraSe freaca ouale cu zaharul, mirodeniile si praful de copt. Se inglobeaza uleiul si laptele, alternativ cu faina si se obtine...
Chec ieftinMai intai facem sosul alb de ciuperci. Am pus ciupercile taiate in tigaie, cu foarte putin ulei. Cand a scazut suficient,...
Cotlet de vitel in crusta de verdeataSe freaca foarte bine untul cu zaharul si cu vanilia. Se adauga treptat galbenusurile si se freaca pana se obtine o crema...
Chec cu stafideSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana devin o crema. Untul topit si racit se toarna cate putin peste...
Chec cu rahatSe amesteca miezul de nuca macinat cu faina. Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de zahar, la care se adauga...
Chec cu nucaSe bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana ce albusul se intareste. Se pun...
Chec cu cacaoFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarCel mai des veti intilnii reteta facuta cu carne de miel, dar cum eu mai aveam ceva carne de ied in congelator si cum vroiam...
Tajine de iedDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata