Se amesteca laptele cu zaharul si galbenusurile pe foc mic. Se adauga apoi esenta de cafea, foile de gelatina dizolvate in...
Bavareza cu cafea
Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se trec apoi prin masina de tocat si se preseaza bine pana devin un piure....
Bavareza de castane
Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se tre apoi prin sita si se amesteca piureul obtinut cu zahar, unt,...
Bavareze de castane si ciocolata
Urda se freaca bine, pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu sare, mararul verde tocat marunt, galbenusurile si smantana. Se...
Umplutura de urda pentru placinte
Se scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si...
Umplutura de smantana pentru pasca sau placinte
Ciresele sau visinele se curata de samburi, se spala, dupa care se storc fructele putin. Se presara deasupra foii de strudel...
Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel
Galbusurile se separa de albusuri si se bat tare cu zahar. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se pune in compozitie...
Umplutura din ciocolata
Branza de vaci se trece prin sita. Se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, untul, coaja rasa de lamaie si...
Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinte
Se curata de coaja merele, apoi se spala si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se pune amestecul...
Umplutura din mere pentru placinte si prajituri
Casul se toaca marunt, in masina de tocat. Se amesteca apoi cu galbenusurile si se potriveste la gust de sare. Pasta obtinuta...
Umplutura din cas de oaie pentru pasca
Albusurile se separa de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar, vanilia si coaja rasa de la o...
Umplutura de nuca pentru pascaIntr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat....
Colarezi sau frecatei cu lapte
Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml)...
Gelatina de zmeura
Taiati batonul de vanilie in doua pe lungime si puneti-l in lapte. Fierbeti laptele, adaugand coaja de lamaie si romul....
Lapte de pasare
Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de...
Serbet de capsune
Se fierbe in cratita de dulceata apa cu zaharul, pana se topeste. Se adauga zeama de lamaie, ciocolata rasa si se fierbe pana...
Serbet de ciocolata
Se curata merele de coaja, se scobesc si se fierb in apa cu putin zahar, fara sa se zdrobeasca. Merele inmuiate se scot cu...
Mere umplute cu crema
Se curata capsunile, se trec prin sita si se stoarce piureul prin tifon pentru a obtine sucul din fructe. Se face un sirop...
Crema dietetica de fructe
Se amesteca iaurtul cu zaharul, vanilia si gelatina inmuiata inainte in apa rece si dizolvata cu apa calda. Se amesteca totul...
Jeleu de iaurt
Se aleg visinele, se spala si li se scot samburii. Se acopera cu apa, se fierb pana scade lichidul si se trec prin sita. In...
Crema de visine
Se freaca 4 galbenusuri cu 2 oua si 10 linguri de zahar. Se adauga faina si 400 ml lapte race. Se amesteca intr-un vas...
Crema dietetica de vanilie
Branza de vaci se trece prin sita. Gelatina se inmoaie un sfert de ora in apa rece, apoi se dizolva in 2 linguri de apa...
Jeleu dietetic cu branza de vaci
Se face un sirop din apa si zahar, se fierbe cateva minute si se pun in el caisele spalate si taiate in jumatati. Caisele...
Jeleu dietetic de caise
Se inmoaie gelatina in apa rece si se pune in laptele fierbinte, indulcit cu zahar. Se amesteca pana se topeste gelatina. Se...
Jeleu dietetic de frisca
Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa...
Crema caramel dietetica
Se ard intr-un vas 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul putin pe...
Crema de nuci
Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul. Se inglobeaza faina, putin cate putin, in galbenusuri, se amesteca si se...
Crema de portocale II
Untul de taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa...
Crema de vanilie
Se spala, se curata fructele si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc....
Crema de capsuni
Se topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce...
Crema de ciocolata
Se face o crema frecand untul cu zaharul si vanilia. Se amesteca crema de unt cu fisticul. Se topeste ciocolata intr-un ibric...
Crema de fistic cu ciocolata
Se freaca oul cu coaja rasa de lamaie, pana se obtine un amestec cremos. Se adauga faina, apa si zeama de lamaie. Se pune...
Crema de lamaie
Se face un sirop legat din zahar si apa, si se toarna cald peste galbenusuri. Se freaca bine galbenusurile cu siropul, pana...
Crema de nuca de cocos
Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire....
Crema de nuci
Se freaca spuma untul, taiat in bucatele, cu zaharul. Se pun pe rand cele 6 galbenusuri, amestecand dupa fiecare si alternand...
Crema trufa
Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau...
Jeleu de piersici
Se fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce...
Jeleu de portocale
Se face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6...
Jeleu din portocale
Intr-o oala se face un sirop din vin si zahar, care se lasa la fiert pana se leaga. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa...
Jeleu de vin
Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie...
Jeleu de vin cu lamaie
Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el...
Jeleu de zahar ars
Se fierb intr-un vas zaharul cu sucul de fructe, pana ce siropul rezultat se leaga bine. Se adauga 2 foi de gelatina,...
Jeleu pentru ornarea prajiturilor
Se pune iaurtul intr-un castron. Se dizolva gelatina in 2 linguri de apa calda si se amesteca in iaurt, impreuna cu zaharul...
Jeleu de iaurt
Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile...
Jeleu de lamaie
Se fierb intr-un vas laptele cu vanilia si zaharul pana se leaga siropul. Dupa ce s-a racit, se amesteca in el, putin cate...
Jeleu de lapte
Intr-o oala se fierb zaharul, apa si coaja de mandarine. Dupa ce s-a legat putin siropul, se scoate coaja de mandarine si se...
Jeleu de mandarine
Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul...
Jeleu de mere
Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3...
Parfe de portocale
Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...
Serbet de cirese amare
Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...
Serbet de caise
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori