Gasca se spala, se curata de intestine si de maruntaie, se sareaza putin si se unge cu ulei. Astfel pregatita, carnea se pune...
Friptura de gasca cu sos de rosiiSe curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste...
Friptura de gainaSe pregateste gaina ca pentru orice fel de friptura, se sareaza si se lasa sa stea pe o farfurie, timp in care se pregateste...
Gaina umpluta cu ciuperciSe curata pasarea de pene si de puf, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare si se parleste...
Friptura de curcan cu sos de gutuiSe curata curcanul de pene si de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, dupa care se parleste pe flacara mare si se...
Friptura de curcan cu sos de mereSe curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai,...
Friptura de curcanSe curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa...
Friptura de curcan in aluatCurcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se...
Friptura de curcan in foi de varzaSe spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se...
Friptura din pulpa de oaieSe spala pulpa de miel si se pune pe planseta de lemn. Se freaca cu lamaie pe fiecare parte, se unge cu unt topit apoi cu...
Friptura de mielSe scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii...
Friptura de miel la cuptorSe scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca...
Friptura de miel invelitaIntr-un vas mare, pe jumatate plin cu apa rece, se pune carnea de berbec, o ceapa taiata felii, telina taiata in patru si o...
Friptura de berbecCarnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se...
Friptura umpluta cu ficatSe spala carnea, se sterge cu prosop curat si se rumeneste bucata intreaga in ulei. Inainte de a se rumeni, carnea se...
Friptura de berbec cu fasole boabeCarnea se spala si se curata de pielite, se taie felii si se zvanta intr-un prosop curat. Fiecare felie se prajeste in ulei...
Sos de verdeata cu friptura de manzatSe toaca ceapa marunt si se caleste intr-o ceasca de ulei si o ceasca de apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga o...
Ragout din resturi de fripturaSe taie friptura felii subtiri care se pun in salatiera cu un sos obtinut astfel : se freaca cele doua galbenusuri cu o...
Salata de manzatCarnea fiarta si racita se taie felii groase si se asaza intr-o forma de sticla incasabila, alternand feliile de carne cu...
Friptura normandaCarnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu jumatate din...
Friptura servita receCuratam ratat de pene; se parleste pe foc mare, apoi se freaca cu putin malai. Se spala si se goleste de intestine si de...
Friptura de rata cu smantanaSe pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune...
Friptura de rata cu ciuperciSe curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu catei de usturoi, se sareaza si se unge cu ulei....
Friptura impanata din carne de vacaSe spala carnea, se usuca cu un prosop curat, apoi se prajeste in unt sau in ulei. Se lasa in cratita si se fierbe un sfert...
Friptura inabusita din antricoate de vacaMuschiul se scoate din solutia pentru marinare, se taie felii groase si se lasa pe o farfurie. Se taie svaiterul si slanina...
Friptura surpriza din muschi de caprioaraSe inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina,...
Friptura de mistretFazanul se pregateste ca in reteta anterioara, apoi se stropeste cu .uit, se sareaza pe dinauntru si pe dinafara, se acopera...
Friptura de fazanMarinam carnea, apoi o scoatem si o stergem cu un prosop curat, dupa care se pune intr-o cratita emailata, impreuna cu o...
Friptura de iepure la tavaMarinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie...
Friptura pe gratar cu muschi de caprioaraSe scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se...
Friptura de caprioaraPregatim rata, se spala si se goleste de intestine si de marunÂtaie, dupa care se unge cu ulei si se sareaza usor. Se pune...
Rata pe varzaCarnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se...
Friptura de iepure cu sos de smantanaFacem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie...
Friptura de iepureSe marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de...
Friptura de iepure cu sos de vinSe curata carnea de pielite si se taie felii groase. Se pune intr-o tava cu o ceasca de ulei si o cana de supa de zarzavat....
Friptura de vacaPrepara urmatoarea umplutura: taie cubulete slanina, prajeste-le intr-o tigaie, dupa care adauga 50 g de ceapa tocata marunt....
Friptura inabusita cu ghiveciResturile de carne se taie felii subtiri si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Se coloreaza cu o lingurita de...
Omleta cu resturi de fripturaCuratam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o...
Friptura de miel cu rozmarinCarnea curatata de tendoane si pielite se impunge, de-a lungul fibrei, cu fasii de slanina. Se prajeste carnea pe toata...
Friptura de vrabioaraFeliile de carne se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se freaca bine cu usturoi. Peste ele se toarna uleiul si vinul...
Friptura de porcCarnea o dam prin faina, apoi o prajim intr-o tigaia in 30 ml ulei si o punem deoparte. Turnam in tigaie si restul de ulei,...
Friptura de vitaPrajim ceapa in ulei, adaugam usturoiul, ghimborul si curry, amestecam 2-3 minute, iar daca scade zeama mult, adaugam putina...
Friptura cu sos dulceCea mai indicata este folosirea unui vas roman dar se poate folosi si cuptorul. Se taie muschiuletul in fasii, iiar cotletul...
Friptura cu cartofi si muschi de porcIngredientele saramurii se amesteca cu ceapa taiata grosier, intr-un vas mai mare. Aceasta zeama se fierbe si apoi se toarna...
Friptura de vita cu boabe de ienuparse fragezesc feliile de carne, se condimenteaza, se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu untura incinsa, dupa care se pun...
Friptura PuskinBate putin feliile de carne, condimenteaza cu sare si piper si prajeste-le in putin ulei. Caleste ceapa in grasimea ramasa,...
Friptura inabusitaCarnea se prajeste in unt, apoi o introducem intr-un cuptor la 175 grade, pentru 5-8 minute. Carnea trebuie sa ramana de...
Friptura in saramura cu piure de legumeInmuiem vasul de lut un timp sufficient de lung. Curatam rata pe dinafara si pe dinauntru si o saram. Zeama si coaja rasa de...
Friptura de rata pentru sarbatoriCarnea de miel se lasa 24 de ore in frigider la murat cu amestecul din usturoi, tarhon, mustar, sare, piper si ulei. Dupa...
Friptura de miel cu sos de mentaSe fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se...
Friptura EszterhazySe fragezesc feliile de carne, se presar cu sare, piper si usturoi zdrobit si se asaza pe cate o folie de aluminiu unsa cu...
Friptura de porc