Pentru varza cu orez varza se curata de cotoare si foi depreciate, se spala si se taie felii. Orezul se curata de impuritati...
Varza cu orez
Pentru varza creata pane varza creata se curata de cotoare si frunze depreciate, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare...
Varza creata pane
Pentru varza cu maghiran varza se spala, se curata de cotoare si foi depreciate, se taie fin si se scurge de zeama. Ceapa se...
Varza cu maghiran
Pentru varza acra cu smantana varza alba murata se curata de cotoare si foile depreciate, se spala si se taie fin. Ceapa se...
Varza acra cu smantana
Pentru tocana dobrogeana morcovii, telina, ceapa, patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata...
Tocana dobrogeana
Tocana calugareasca este o tocanita de ciuperci cu legume sanatoasa si delicioasa. Ceapa, morcovii, telina se curata, se...
Tocana calugareasca
Pentru tocana de orez cu legume ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte...
Tocana de orez cu legume
Pentru telina cu sos de smantana telina radacina se curata, se spala si se taie felii subtiri, care se introduc 10-15 minute...
Telina cu sos de smantana
Pentru telina cu masline si ceapa telina se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii groase de 2-3 cm, care se tin...
Telina cu masline si ceapa
Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa...
Sufleu de vinete
Pentru sufleu de spanac cu cascaval spanacul verde se curata, se spala in mai multe ape, se scurge, se introduce in apa...
Sufleu de spanac cu cascaval
Pentru spanac cu ciuperci gratinate spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape, se introduce in apa clocotita cu...
Spanac cu ciuperci gratinate
Snitelul vegetarian din cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si...
Snitelul vegetarian din cartofi
Pentru snitel din legume 250 g cartofi se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se decojesc si se taie cuburi...
Snitel din legume
Pentru sarmale cu orez in foi de vita ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Foile de vita proaspete se curata de...
Sarmale cu orez in foi de vita
Pentru sarmale cu orez in foi de varza se scot cotoarele de varza si se aleg foi pentru sarmale; restul se taie marunt....
Sarmale cu orez in foi de varzaPentru rosii umplute cu orez si legume rosiile se spala, se taie partial capatul in asa fel incat sa ramana prins pe o...
Rosii umplute cu orez si legume
Pentru rosii umplute cu ciuperci si cascaval ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se...
Rosii umplute cu ciuperci si cascaval
Pentru ravioli cu spanac si cascaval ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Spanacul se curata, se spala...
Ravioli cu spanac si cascaval
Pentru praz cu masline si pasta de tomate prazul se curata, se spala, se taie bucati lungi de 5-6 cm. Ceapa se curata, se...
Praz cu masline si pasta de tomate
Pentru piure din urzici cu usturoi urzicile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se fierb 10 minute in apa...
Piure din urzici cu usturoi
Pentru piure din spanac cu usturoi spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se...
Piure din spanac cu usturoi
Piureul din cartofi cu friganele este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Painea alba se curata de coaja si se taie...
Piure din cartofi cu friganele
Pentru piure simplu de mere merele se spala, se curata de coaja si casuta seminala, se taie felii, se introduc in apa, se...
Piure simplu de mere
Pentru pilaf cu prune uscate si ceapa orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Prunele uscate se curata de...
Pilaf cu prune uscate si ceapaPentru pilaf cu praz prazul se curata, se spala bine, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala in mai multe...
Pilaf cu praz
Perisoarele din cartofi cu sos tomat sunt mancaruri de cartofi delicioase si sanatoase. Cartofii se spala, se introduc in apa...
Perisoare din cartofi cu sos tomat
Pasta din cartofi cu maioneza este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare,...
Pasta din cartofi cu maioneza
Pentru papricas cu ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se...
Papricas cu ciuperci
Pentru morcovi soté morcovii se curata, se spala si se taie bastonase lungi de 3 cm. Morcovii se inabusa in 75 g unt, se...
Morcovi sotéPentru mancare din salata verde salata verde se curata, se spala fiecare frunza, se introduce in apa clocotita cu sare, se...
Mancare din salata verdePentru musaca din legume cu sos tomat cartofii se spala, se introduc in apa rece cu sare, se fierb in coaja, se scurg de...
Musaca din legume cu sos tomat
Pentru mazare verde cu smantana mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Ceapa se...
Mazare verde cu smantanaTarta cu mere si crema de vanilie este o prajitura cu fructe usoara si foarte delicioasa. Laptele impreuna cu zaharul vanilat...
Tarta delicioasa cu mere si crema de vanilie
Pentru legume asortate gratinate cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurge lichidul, se curata de coaja...
Legume asortate gratinateIahnia de cartofi cu ciuperci este o mancare de cartofi delicioasa si sanatoasa. Cartofii se curata, se spala si se taie...
Iahnie de cartofi cu ciuperci
Pentru iahnie de fasole boabe fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se...
Iahnie de fasole boabe
Iahnia de cartofi cu ceapa si patrunjel este o mancare de cartofi delicioasa. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi....
Iahnie de cartofi cu ceapa si patrunjel
Pentru gulas vegetarian ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala. Jumatate din cantitate se fierb in...
Gulas vegetarianPentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi....
Ghiveci de legume cu vin alb
Pentru galuste din gris cu piure de spanac ouale se spala, se trec prin jet de apa rece. Se prepara piureul de spanac. Grisul...
Galuste din gris cu piure de spanac
Pentru friganele cu mazare painea alba se curata de coaja si se taie felii. Mazarea proaspata se curata, se spala, se...
Friganele cu mazare
Pentru fasole verde cu smantana si marar fasolea verde proaspata se curata, se spala, se introduce in apa clocotita cu sare.
Fasole verde cu smantana si mararPentru fasole verde ardeleneasca cu smantana fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se...
Fasole verde ardeleneasca cu smantana
Pentru fasole batuta cu ceapa si usturoi fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa...
Fasole batuta cu ceapa si usturoi
Pentru dovlecei gratinati cu smantana si cascaval dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala, se taie cuburi...
Dovlecei gratinati cu smantana si cascaval
Pentru dovlecei cu unt si smantana dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cuburi. Dovleceii...
Dovlecei cu unt si smantana
Pentru dovlecei cu sos de lamaie dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati lungi de 5-6 cm.
Dovlecei cu sos de lamaie (a la grec)Pentru conopida gratinata cu ciuperci si cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu...
Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval
Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa...
Conopida gratinata cu cascaval
Pentru conopida cu smantana conopida se curata de cotoare si frunze, se spala, se tine in apa rece cu sare, dupa care se...
Conopida cu unt si smantana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori