sos-pentru-salata-de-fructe

Bait pentru carne de vanat
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Paste si pizza

Galuste simple pentru papricas

Galustele simple pentru papricas sunt paste traditionale si delicioase pentru carne. Faina se cerne, patrunjelul verde se...

Galuste simple pentru papricas
Supe de carne

Galuste din ficat de vita

Pentru galuste din ficat de vita ceapa se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ficatul se spala si se taie bucatele....

Galuste din ficat de vita
Supe de carne

Galuste taranesti pentru supa

Pentru galuste taranesti pentru supa se sparg ouale intr-un vas si se amesteca cu untura, bicarbonatul, sarea si piperul.

Galuste taranesti pentru supa
Supe de carne

Galuste simple din gris

Pentru galuste din gris se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat, apoi, treptat, se...

Galuste simple din gris
Sosuri condimentate

Sos unguresc

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu...

Sos unguresc
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Mujdei de usturoi ca acasa

Pentru mujdei de usturoi ca acasa usturoiul se desface, se curata si se piseaza bine impreuna cu sarea. Treptat, se adauga...

Mujdei de usturoi ca acasa
Borsuri

Bors

Pentru bors malaiul se cerne, painea se taie felii si se prajeste pe plita. Drojdia de bere, malaiul si 150 g tarate se...

Bors
Sosuri condimentate

Sos picant cu mustar (Robert)

Pentru sos picant cu mustar ceapa se curata, se spala, se taie marunt, dupa care se fierbe cu vin si otet timp de 7 minute....

Sos picant cu mustar (Robert)
Sosuri reci

Sos de smantana si lapte

Pentru sos de smantana si lapte faina se cerne, se dizolva in 125 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca...

Sos de smantana si lapte
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Sosuri condimentate

Sos de tarhon universal

Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se...

Sos de tarhon universal
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Meuniere

Sosul Meuniere este un sos clasic francez, preparat rapid prin înmuieriul ingredientelor în făină și prăjirea lor în...

Sos Meuniere
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Meuniere fara capere

Pentru sos Meuniere fara capere patrunjelul verde se spala, se curata si se toaca marunt. Untul se incalzeste, se adauga...

Sos Meuniere fara capere
Sosuri condimentate

Sos de mustar ardelenesc

Pentru sos de mustar ardelenesc faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa, se adauga in untul incalzit si se amesteca cu...

Sos de mustar ardelenesc
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos olandez cu unt si oua

Pentru sos olandez untul se topeste, iar apa rezultata se elimina. Lamaia se stoarce. Galbenusurile de ou se bat cu sare...

Sos olandez cu unt si oua
Sosuri condimentate

Sos bernez din oua si unt

Pentru sos bernez untul se incalzeste usor si se separa de apa. Tarhonul se spala, se curata, se taie marunt si se opareste....

Sos bernez din oua si unt
Sosuri condimentate

Sos picant din sos brun

Pentru sos picant ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Castravetii se spala, se curata de coaja si...

Sos picant din sos brun
Sosuri condimentate

Sos demi-glace

Pentru sos demi-glace se amesteca sosul brun cu esenta de oase, vinul, piperul, untul si se fierb 2-3 minute. Sosul...

Sos demi-glace
Sosuri reci

Sos de hrean cu supa de oase

Pentru sos de hrean hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea fina. Faina se cerne, se dizolva in 75 ml apa rece...

Sos de hrean cu supa de oase
Sosuri condimentate

Sos Madera din sos brun

Pentru sos Madera sosul brun se amesteca cu esenta de oase, vin, piper, sare si se fierbe 3-4 minute. Dupa ce a fiert, se...

Sos Madera din sos brun
Sosuri cu legume

Sos de macris cu smantana

Descoperă rețeta delicioasă de sos de macris cu smântână. Un sos savuros și cremos pentru a însoți preparatele tale...

Sos de macris cu smantana
Sosuri condimentate

Sos de marar cu smantana si supa de oase

Pentru sos de marar mararul verde se curata, se spala si se toaca mare. Faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa, se toarna...

Sos de marar cu smantana si supa de oase
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos brun (Spaniol)

Pentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul...

Sos brun (Spaniol)
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Sosuri condimentate

Sos de ceapa cu supa de oase

Pentru sos de ceapa cu supa de oase ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Faina se cerne. Ceapa se...

Sos de ceapa cu supa de oase
Sosuri cu legume

Sos din ciuperci

Pentru sos din ciuperci ciupercile se curata, se spala si se taie in lame subtiri. Daca sunt conservate, se clatesc cu apa...

Sos din ciuperci
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Colbert

Pentru sos Colbert lamaia se spala si se stoarce. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Untul se topeste...

Sos Colbert
Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Preparate dulci

Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Fursecurile cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, crocante și aromate, pregătite cu ingrediente simple precum unt,...

Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Sosuri condimentate

Sos vanatoresc pentru fripturi inabusite

Pentru sos vanatoresc pentru fripturi inabusite ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Ciupercile se...

Sos vanatoresc pentru fripturi inabusite
Sosuri albe

Sos alb din lapte (Bechamel)

Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se...

Sos alb din lapte (Bechamel)
Sosuri condimentate

Sos alb picant cehoslovac

Pentru sos alb picant cehoslovac ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii. Castravetii acri se spala, se...

Sos alb picant cehoslovac
Sosuri albe

Sos alb rumenit Morney

Pentru sos alb rumenit Morney cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece. Se separa...

Sos alb rumenit Morney
Sosuri albe

Sos alb din supa de pasare

Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul....

Sos alb din supa de pasare
Sosuri albe

Sos alb cu vin

Pentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se adauga...

Sos alb cu vin
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Ravigot cu castraveti murati

Pentru sos Ravigot cu castraveti murati castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie marunt si se...

Sos Ravigot cu castraveti murati
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Remoulade pentru peste, oua sau carne de vita

Pentru sos Remoulade castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Ouale se spala si se fierb pana...

Sos Remoulade pentru peste, oua sau carne de vita
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Sosuri reci

Sos de unt Maitre D’Hotel

Pentru sos de unt Maitre D’Hotel untul se framanta intr-un vas impreuna cu patrunjelul verde, sarea, piperul si sucul de...

Sos de unt Maitre D’Hotel
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos verde pentru peste

Pentru sos verde pentru peste spanacul, tarhonul, patrunjelul verde si ceapa verde se curata, se spala, se oparesc in apa cu...

Sos verde pentru peste
Zacusca de vinete traditionala
Aperitive

Zacusca de vinete traditionala

Zacusca de vinete traditionala este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se coc vinetele, gogosarii si...

Zacusca de vinete traditionala
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de lamaie (a la grec)

Pentru sos de lamaie lamaia se spala si se extrage sucul. Mararul si patrunjelul se spala si se taie marunt. Uleiul se bate...

Sos de lamaie (a la grec)
Sosuri albe

Sos alb Chaud-Froid

Pentru sos alb Chaud-Froid faina se cerne. Gelatina se inmoaie in apa rece (150 ml), se adauga 100 ml supa si se topeste pe...

Sos alb Chaud-Froid
Sosuri reci

Maioneza de casa

Pentru maioneza de casa ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe pana ajunge la consistenta tare, se raceste si...

Maioneza de casa
Sos chili
Sosuri rosii

Sos chili

Sosul chili este un sos potrivit pentru feluri cu carne de poirc sau vitel, bucate de inspiratie mexicana, aperitive si pase.

Sos chili
Boeuf Bourguignon
Mancaruri cu carne

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon este o reteta clasica, iar cea prezentata aici este varianta Juliei Child. Va recomandam ca vinul pe care...

Boeuf Bourguignon
Prajitura cu blat alb si negru
Prajituri

Prajitura cu blat alb si negru

Pentru prajitura cu blat alb si negru se prepara prima data blatul cu lamaie. Se freaca 15-20 minute untul cu zaharul praf...

Prajitura cu blat alb si negru
Prajitura cu blat alb si crema de capsuni
Prajituri

Prajitura cu blat alb si crema de capsuni

Pentru prajitura cu blat alb si crema de capsuni se framanta o coca din faina, unt, galbenus si zahar praf si se iasa o...

Prajitura cu blat alb si crema de capsuni
Zacusca de dovleac
Conserve de iarna

Zacusca de dovleac

Zacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata...

Zacusca de dovleac
Salata de leurda cu ardei iute si menta
Mancaruri de post

Salata de leurda cu ardei iute si menta

Salata de leurda cu ardei iute si menta este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se spala bina salata, leurda...

Salata de leurda cu ardei iute si menta